Badrumsrenovering – vad måste du tänka på?

Badrums renovering är en omfattande uppgift. Men innan du bestämmer dig för den senaste designen på kakel och badrum finns det några mindre spännande saker att tänka på så att badrumsprojektet blir precis som du drömmer om det.

Installera ditt badrum: Behöver jag en professionell entreprenör?

Flera branscher är inblandade i badrumsrenoveringen – en byggare, en plattsättare, en elektriker och en rörmokare. Du kan också behöva en gipsare eller dekoratör. Vissa byggare kan göra allt det arbete som krävs för att renovera ett badrum. Om du beställer en byggentreprenör som kan övervaka och planera badrumsinstallationen kan han också beställa och samordna arbetet åt dig.

Din plan bör ta hänsyn till flera faktorer: inklusive din budget, nivån på dina färdigheter, den tidsram du arbetar inom, den förväntade mängden arbete som kommer att läggas till din badrumsinstallation och vilken typ av badrumsinredning du väljer .

Hur man planerar ett badrum

Innan du börjar välja sanitetsartiklar och fördjupa dig i de senaste badrumsdesignerna är det en bra idé att ta dig tid att planera ett badrum ordentligt för att säkerställa att det är perfekt anpassat efter dina individuella behov.

När du anställer en entreprenör för att installera badrummet, bör du komma överens med dem från början om vad du kan förvänta dig av badrumsrenoveringen – en skicklig entreprenör kan vara ovärderlig för att visa dig de praktiska möjligheterna för planritningar och inredning samt förväntade kostnader.

En tydlig och kortfattad uppfattning om vad du förväntar dig från badrummet utgör också grunden för den information som du överlämnar till din badrumsleverantör, rörmokare eller byggentreprenör. Många byggare kan också hjälpa dig att designa ditt badrum så att du kan inkludera dem i ditt projekt i ett tidigt skede.

En enkel badrumsrenovering är det bästa alternativet för alla som renoverar med en budget. Håll den nuvarande planritningen för att undvika att flytta badrummet, men inför modernare badrum, extra förvaringsutrymme eller en handdukstork.

Badrumsrenovering handlar vanligtvis om att flytta saker eller kanske lägga till utrymme genom smartare lösningar eller stjäla lite utrymme från ett extra sovrum, vilket ofta kan leda till ny eller förändrad VVS.

För nya byggnader eller större renoveringsprojekt skapas ett badrum i ett helt nytt utrymme. I det här fallet är tjänsterna från en rörmokare eller annan professionell viktiga för att säkerställa att dina nya rörsystem och elektriska system uppfyller byggregler.

Under alla omständigheter bör du diskutera läggningen av sanitära anläggningar, avfall, rörledningar och el med din byggentreprenör redan i planeringsfasen.