De vanligaste orsakerna till stopp i avloppet

Tänk på vad du slänger i toaletten

Täppt avlopp och toalettrör kan orsakas av många saker, inklusive rost. Även avloppsrör blir rostiga med åren. Särskilt med tunnare rör bildas oxidation snabbt och stänger rören och orsakar blockeringar. För det mesta uppstår rost när mycket kolsyrat eller klorerat vatten kasseras. Å andra sidan är detta inte den främsta orsaken till igensättning i toaletter. Förutom toalettpapper kastas ofta sanitetshanddukar, kondomer och tamponger på toaletten och spelas ned. Allt detta orsakar också förstoppning. Dessa saker och annat skräp ska endast kasseras tillsammans med hushållsavfall för att undvika att täppa till toaletten.

Hår och naturlig exponering främjar förstoppning

Håravlagringar i avloppet och i duschen orsakar också blockeringar. Förutom naturligt håravfall kan rakning i duschen också täppa till avloppet, så för att förhindra detta är det lämpligt att använda ett hårnät eller alternativt ett hårfilter eller en hårfångare. Regelbunden tömning är ett bra förhindrande mot förstoppning. Naturligtvis kan naturliga influenser också orsaka att rören täpps till. Om det växt in rötter i rören kommer rörmokaren i Göteborg att ge tillförlitlig hjälp och reparera de defekta rören så ditt rörsystem fungerar som de ska igen.

Tips för att effektivt förhindra blockering av rör

Vi rekommenderar att du häller varmt vatten i avloppet i två till tre minuter en gång i veckan. Detta tar bort lätt igensättning i rören. En avloppssil ska alltid användas för diskbänken och i duschen så att varken matrester eller hår kan fastna. För att effektivt förhindra igensättning av rör bör du under inga omständigheter hälla matrester, såser eller fetter i diskbänken. Även hett fett svalnar och kan orsaka blockeringar vid husförbindelsen till gatan. Badrummet är viktigt, eftersom erfarenheten har visat att hår blandat med tvålrester samlas mycket snabbt där i avloppet och täpper avloppet. För att motverka detta bör håret avlägsnas regelbundet direkt ovanför avloppet. Ett par engångshandskar hjälper till att övervinna känslor av avsky. Sanitetshanddukar, tamponger, kondomer och annat avfall ska endast kastas med hushållsavfall och aldrig på toaletten för att förhindra igensättning.

För sent, avloppet är blockerat: vad ska du göra?

Om avloppet eller röret blockeras trots alla ansträngningar och förebyggande åtgärder måste blockeringen avlägsnas professionellt. Våra rörmokare i Göteborg hjälper här. Våra specialister avläser vad som exakt utlöste blockeringen och fixar det på ett tillförlitligt sätt. De utbildade och erfarna rörmokarna i Göteborg undersöker det drabbade området och hjälper till med lämpliga åtgärder för att rensa blockeringen. Med rätt metod kommer avloppsblockeringen att tas bort och eventuella skador på avloppsledningarna kommer att repareras billigt.