Sifon med push-up

En sifon är placerad under varje handfat i badrummet eller diskbänk i köket. Det mest U-formade röret fungerar som en luktfälla och är avsett att förhindra att gaser och stank från avloppsröret tränger in i badrummet eller köket. En skillnad görs bland experter mellan rörsifonen och flaskesifonen. Båda avloppsrören har samma funktion vid denna punkt, men de är konstruerade på olika sätt. Rörsifonen har en krökning i röret som alltid är fylld med vatten. När det gäller en flasksifon slutar avloppsröret i en flaskformad behållare där det också finns vatten. Båda konstruktionerna tjänar till att täta av stanken från avloppssystemet. Avloppsrören kan också stängas med en extra tryckluftsventil.

Hur du monterar ditt avloppsrör

Innan du installerar bör du bestämma avloppsrörets längd och diameter. Röret förbinder utloppet från tvättstället eller diskbänken med väggen i rummet. Så du måste ta reda på hur lång är avståndet objektet kommer att täcka. Bestäm sedan diametern på ditt föremål med hjälp av en vikningsregel eller en bromsok. När du har noterat måtten kan du börja fästa avloppsröret på väggen i rummet. För att göra detta, montera först röret med stoppet på rummets vägg. Tryck sedan föremålet in i hylsan på väggröret, sätt in tätningsringen och fäst luktfällan. Sätt sedan i slutet av avloppsröret i utloppet för diskbänken. Fäst sedan tätningen och skruva ihop allt med hjälp av sifonstång. Låt slutligen vattnet rinna ett tag för att kontrollera om avloppsröret verkligen är tätt.

En sifon med push-up för mer pålitligt luktskydd

Om du köper en sifon med push-up är den lite dyrare, men du kan också anta att ditt rum blir mer effektivt skyddat mot lukt från ditt avlopp. Dräneringsventilerna har för länge sedan blivit standarden i hushållet. De har vanligtvis en koppar- eller zinklegering och är lämpliga för alla typer av tvättställ och handfat. Push-ups kan enkelt placeras över dräneringsröret och passar universellt på alla sifoner i rummet. Avtappningsventilerna ger dig, användaren, när den är installerad, möjligheten att öppna och stänga ditt avlopp genom att helt enkelt knacka på mekaniken. Detta resulterar också i bättre luktskydd för ditt bostadsområde.

Kontakta oss som din rörmokare i Göteborg!